Şoc! Vlad Plahotniuc ameninţă că se aruncă de pe clădirea Skytower | Muzeul din inima mea

miercuri, 24 februarie 2016

Şoc! Vlad Plahotniuc ameninţă că se aruncă de pe clădirea Skytower

Vlad Plahotniuc ameninţă că se sinucide! El a urcat pe acoperişul clădirii Skytower, unde printre altele îşi are sediul Jurnal Trust Media, şi vrea să se arunce în gol. La faţa locului a ajuns poliţia, pompierii şi un psiholog cu experienţă, prin cumul primar de Chişinău. Soţia lui Vlad Plahotniuc spune ca acesta a recurs la gestul disperat pentru că ar fi fost ameninţat în mod repetat că va ajunge la închisoare, anterior el fiind suspectat de furtul miliardului. „Permanent iese Cheianu la Jurnal TV şi spune că o să-l închidă. La dânsu se petrece asta în cap, s-a stresat că a ajuns până sus acolo. Eu n-am ştiut că o să ajungă până la chestia asta”, a precizat ea.

Dorin Chirtoacă spune că a discutat cu dl Plahotniuc, însă, în afară de funcţia de preşedinte, acesta nu acceptă nimic, zice că are de toate, cât nici primăria n-are. „L-am contactat pe Andrei Năstase şi l-am rugat să vină, ca să încerce să-l convingă să coboare, însă acesta a spus că e la Moscova, are treabă pe acolo” a declarat primarul de Chişinău. Impresionaţi de caz, finanţatorii germani ai Jurnal TV au promis că vor lua măsuri cu Cheianu, până la încetarea unilaterală a contractului de muncă, dacă acesta nu termină cu ameninţările la adresa omului de afaceri. Vlad Plahotniuc rămâne, însă, de neînduplecat.

La un moment dat, pe acoperiş a fost zărit chiar Constantin Cheianu. Martorii spun că acesta exersa intens şutul în fund, dar a fost imobilizat la timp de poliţiştii vigilenţi. Cu cătuşele la mâini, acesta a fost transportat pentru declaraţii la Nobil Hotel, fiind plasat în numărul prezidenţial, situat vizavi cu numărul unde sunt cazaţi co-raportorii APCE. Reamintim că ultimii au ajuns la Chişinău pentru a monitoriza condiţiile de detenţie în penitenciarele din RM. Vom reveni cu detalii pe marginea acestui caz revoltător.

Update 26.02.2016.  După două zile de răsfăţ în numărul prezidenţial, procurorii au decis a-l plasa pe Constantin Cheianu în arest la domiciliul lui Grigore Petrenco. Jurnalistul este cercetat pentru ultraj împotriva bunelor moravuri, faptă care se pedepseşte cu până la doi ani de privaţiune de plecare în Germania.